Grilloumisallad – Den här matiga salladen är just nu min favoritsallad och jag skulle kunna äta den varje dag.
![grilloumisallad](https://i0.wp.com/helanshabani.se/app/uploads/sites/10/2022/05/738CD66A-8F7F-4313-B2B6-34588EDD7E98.jpeg?resize=648%2C961&ssl=1)
TIPS! Det går bra att ersätta Grilloumi med Halloumi eller annat valfritt protein.
Grilloumisallad
Ingredienser
- 2 st tomater
- 2 dl kokt bulgur
- 400 gram grilloumi
- 1/2 st gurka
- 100 gram sallad
- 3 st salladslökar eller annan lök
- 2 dl hackade valnötter
- 1/2 dl pumpafrön valfritt
- 1 st avokado valfritt
Dressing
- olivolja
- granatäppelsirap
- salladskrydda
- 2 st pressade vitlöksklyftor
Att toppa med
- parmesan
Instruktioner
- Börja med att steka grilloumin och koka upp bulguren
- Hacka alla grönsaker (förutom avokadon om du önskar att toppa salladen med den istället) och valnötterna, placera de i skål. Tillsätt bulgur och grilloumi.
- Tillsätt dressingen och rör runt. Smaka av.
- Häll upp salladen i en tallrik och riv över parmesan och toppa med en hackad avokado. Färdigt!