Biscoffkladdkaka

Biscoffkladdkaka – Älskar du smaken av biscoff och kladdkaka är detta den perfekta kladdkakan för dig.

TIPS – Överarbeta inte smeten och övergrädda inte då biscoffkladdkakan inte blir lika god. Kladdkaka är alltid godast dagen efter när den fått stå i kylen, så om du har tålamod är mitt tips att du låter den stå över natten i kyl. Toppa biscoffkladdkakan med grädde eller vaniljglass.

Biscoffkladdkaka

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 2 dl biscoff spread
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, under- och övervärme
  • Smält smöret (jag använder micro)
  • Blanda därefter ner biscoff spread i det varma smöret och rör runt i en bunke
  • Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt runt tills allt precis blandats samman. Undvik att överarbeta smeten!
  • Häll ner smeten i en 20 cm springform med bakplåtspapper under. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 min. Kladdkakan är färdig när kanterna är fast och mitten dallrar.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x