En riktigt god hemmagjord glass med smak av biscoff. Jag föredrar att lägga biscoffkex i botten och toppen så det blir en biscoffsandwich men går alldeles utmärkt att bara göra glassen också.
Detta recept är superenkelt och går riktigt fort att göra!
Har ni inte testat biscoff än så är det dags! Det är en supergod kaka som påminner om en korsning mellan pepparkaka och digestive-kex. Det är kakan vi alla drömt om och saknat i våra liv. Kakan finns i matbutikerna och biscoff spreaden finns oftast vid nutellan eller sylten.
Biscoffsandwich
Ingredienser
- Biscoffkex
- 1-2 dl Biscoff spread
- 5 dl Vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker, fortsätt vispa.
- Placera kexen i rad i en valfri form, häll över glassen, ringla över mikrad (för att det ska smälta) biscoff spread och toppa med mer kex. Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
- Ta ut glassen och skär den i bitar. Lägg de i en matlåda och förvara i frysen!