Hemmagjord cheddarsås eller ostsås som många även kallar det för, är ju mycket enklare än vad man tror! Dessutom är det väldigt gott.
Cheddarsås
Ingredienser
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 200 g cheddarost som du river själv
- 5 skivor amerikansk ost frivilligt
- salt/peppar
- srirachasås valfrimängd
Instruktioner
- Börja med att riva cheddarosten (den är mycket mer smakrik än den färdigskrivna som finns i butik).
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Häll ner mjölken och fortsätt blanda, tills det tjocknar.
- Tillsätt rivna cheddarosten, amerikanska osten, Sriracha och salt och peppar efter smak. Var försiktig med saltet då ost redan innehåller sälta. Servera!
Tips! Ha i hackad (färsk/inlagd) jalapeño för att få en chilicheese-sås.
Såsen tjocknar när det svalnat men smakar lika bra ändå. Om man vill använda det dagen efter så går det bra att värma såsen i mikron i cirka 30 sekunder eller tills den gått från att vara fast till lite mer lös.
Förvaring
Förvara såsen i kylen!
Här finns tips på hur du kan använda cheddarsåsen på loaded taco fries! Här är ett klipp på cheddarsåsen.