Hemmagjord cheddarsås eller ostsås som många även kallar det för, är ju mycket enklare än vad man tror! Dessutom är det väldigt gott.
Cheddarsås
Ingredienser
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 200 g cheddarost som du river själv
- 5 skivor amerikansk ost frivilligt
- salt/peppar
- srirachasås valfrimängd
Instruktioner
- Börja med att riva cheddarosten (den är mycket mer smakrik än den färdigskrivna som finns i butik).
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Häll ner mjölken och fortsätt blanda, tills det tjocknar.
- Tillsätt rivna cheddarosten, amerikanska osten, Sriracha och salt och peppar efter smak. Var försiktig med saltet då ost redan innehåller sälta. Servera!
Tips! Ha i hackad (färsk/inlagd) jalapeño för att få en chilicheese-sås.
Såsen tjocknar när det svalnat men smakar lika bra ändå. Om man vill använda det dagen efter så går det bra att värma såsen i mikron i cirka 30 sekunder eller tills den gått från att vara fast till lite mer lös.
Förvaring
Förvara såsen i kylen!
Här finns tips på hur du kan använda cheddarsåsen på loaded taco fries! Här är ett klipp på cheddarsåsen.
Den godaste cheddarostsåsen jag har smakat. Den kommer att göras flera gånger.
Kul att höra! Tack!