Till dig som älskar choklad, choklad och mera choklad! Du får kladdkakan i botten av glaset, en mjölkchokladscheesecake i mitten och ett till lager av mjölkchoklad. Kladdigt, krämigt och alldeles för gott. Det är något så fint med efterrätter i glas. Älskar det!
Kindercheesecake i glas med kladdkaka är så krämigt och gott!
Fördelen med denna efterrätt är att du själv kan välja hur många glas det ska bli. Är man många och ska bjuda på tex flera desserter så kan det vara trevligt med lite mindre portioner. Då väljer du hur mycket kladdkaka det ska vara, hur tjockt lagret med cheesecake ska vara och hur mycket ganache du vill ha på.
Cheesecaken kan med fördel göras dagen innan och stå i kylen.
Kindercheesecake i glas med kladdkaka
Ingredienser
- 1 kladdkaka
cheesecakefyllning
- 250 g färskost
- 1.5 dl vispgrädde
- 5 kinder (väger 21 g styck)
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5-1 dl florsocker välj utifrån vilken sötma du vill ha
Ganache
- 5 kinder (väger 21 g styck)
- 1/2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Smält kinderchokladen i ett vattenbad. Vispa ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och smält kinderchoklad (viktigt att den är sval). Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt tills att precis blandats samman.
- Mikra vispgrädden och kinderchokladen i 30 sekunder på cirka 560 w, ta ut, rör runt ordentligt, ställ tillbaka i mikron och mikra 30 sekunder till. Rör runt en gång till och låt svalna. Den tjocknar efter att den fått svalna lite.
- Hacka kladdkakan i bitar och fördela i glas. Det som är bra här att du själv kan välja hur stora portionerna ska vara och hur tjockt lager med cheesecake du vill ha. Toppa med chokladganache och. servera direkt eller låt stå i kylen.
Om du gillar cheesecake och kladdkaka i glas så kommer du älska denna!