Svalkande och god marabu daimglass som du rör ihop under 10 minuter. Så enkelt och gott!
Marabou daimglass med extra mycket daim
Älskar daimglass men älskar ännu mer att göra min egna glass hemma. Plötsligt är det möjligt att justera hur mycket daim man vill ha i och självklart ska det vara extra mycket!
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
- 1 msk vaniljsocker
- 200 gram marabou daim
- 225 gram daimkulor
Instruktioner
- Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tilta gärna skålen för att få in luft i grädden och försök att inte vispa i allt för hög hastighet. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och vispa tills allt blandats samman.
- Hacka i marabou daim och häll i daimkulorna. Blanda runt och lägg i en form. Toppa med mer daim, och om du önskar kan du ringla i choklad/kolasås. Täck formen och ställ in den i frysen i minst 4 timmar. Sen är den färdig!