Har ni sett Marry me chicken? Otroligt gott, det är en gräddis sås med kyckling, soltorkade tomater, basilika och spenat. Just nu är det ju säsong för soppor, enligt mig alltså. Vill gärna äta det när det är kyligt ute. Denna soppa är superkrämig och god!
Marry me kycklingsoppa är en soppa man kommer vilja äta varje dag!
Marry me kycklingsoppa
Ingredienser
Kyckling
- 500 g kycklinglårfilé kycklingbröstfilé funkar också
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk oregano
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- salt/peppar efter smak
Soppan
- 5 stjälkselleri
- 2 gul lökar
- 2 morötter
- 5 vitlöksklyftor
- chiliflakes
- 2 dl soltorkade tomater strimlad s
- 3 msk tomatpuré
- 12 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 200 g pasta
- 1/2 msk torkad basilika valfritt
- 200 g pasta
- 4 dl vispgrädde
- 3 dl parmesan
- en kruka färsk basilika
- smaka av med salt
Instruktioner
- Börja med att krydda kycklingen, stek det sedan i olja så att det är tillagat. Ställ åt sidan.
- Finhacka gul lök, stjälksellerin och morötterna. Stek de i samma panna med smör. Fräs finhackad vitlök och tillsätt sedan soltorkade tomater, chiliflakes samt tomatpuré.
- Ha i vatten, hönsbuljongtärningarna och torkad basilika. Koka upp allt och ha sedan i pastan samt grädden. Medan pastan blir mjuk kan du strimla den tillagade kycklingen med antingen en gaffel eller elvisp. Går även bra att bara hacka upp kycklingen i bitar.
- Stäng av plattan och ha i finriven parmesan samt hackad basilika. Smaka till sist av med salt och njut!