Oreocheesecake

En riktigt god oreocheesecake som toppas med mjölkchoklad. Gillar du cheesecake, oreo och mjölkchoklad så är detta definitivt något du måste testa att baka!

Oreocheesecake

Oreocheesecake

Ingredienser

Botten

  • 2 pkt oreo
  • 75 gram smält smör

Fyllning

  • 600 gram färskost
  • 3 dl vispgrädde 40%
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 pkt oreo använd 2/3, spara resten som topping

Ganache

  • 200 gram mjölkchoklad
  • 1 dl grädde

Topping

  • Oreos och vispgrädde att toppa med

Instruktioner

  • Använd en springform på cirka 24 cm med bakplåtspapper i botten.
  • Mixa oreokexen till smulor. Blanda samman smulorna med smält smör. Pressa ner de jämt i botten av springformen. Ställ in i kylen.
  • Vispa därefter färskosten mjuk tillsammans med vaniljsocker. Rör sedan försiktigt ner florsocker. Vispa grädde till hårda toppar i en separat skål och vänd ner grädden i fyllning. Blanda försiktigt ner 2/3 (spara resten till topping) krossade oreos.
  • Ta ut springformen och ha i fyllningen. Släta till den på toppen. Ställ in i kylen igen.
  • Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Häll över grädde och ställ in i mikron i 1 minut. Rör runt ordentligt tills det blivit en tjock ganach. Toppa cheesecaken med chokladen. Valfritt att toppa med mer vispgrädde och oreos 😍
  • Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar eller låt stå över natten. Använd en kniv för att skära i kanterna runt springformen innan du tar loss den.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x