En riktigt god oreocheesecake som toppas med mjölkchoklad. Gillar du cheesecake, oreo och mjölkchoklad så är detta definitivt något du måste testa att baka!
Oreocheesecake
Oreocheesecake
Ingredienser
Botten
- 2 pkt oreo
- 75 gram smält smör
Fyllning
- 600 gram färskost
- 3 dl vispgrädde 40%
- 2,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 pkt oreo använd 2/3, spara resten som topping
Ganache
- 200 gram mjölkchoklad
- 1 dl grädde
Topping
- Oreos och vispgrädde att toppa med
Instruktioner
- Använd en springform på cirka 24 cm med bakplåtspapper i botten.
- Mixa oreokexen till smulor. Blanda samman smulorna med smält smör. Pressa ner de jämt i botten av springformen. Ställ in i kylen.
- Vispa därefter färskosten mjuk tillsammans med vaniljsocker. Rör sedan försiktigt ner florsocker. Vispa grädde till hårda toppar i en separat skål och vänd ner grädden i fyllning. Blanda försiktigt ner 2/3 (spara resten till topping) krossade oreos.
- Ta ut springformen och ha i fyllningen. Släta till den på toppen. Ställ in i kylen igen.
- Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Häll över grädde och ställ in i mikron i 1 minut. Rör runt ordentligt tills det blivit en tjock ganach. Toppa cheesecaken med chokladen. Valfritt att toppa med mer vispgrädde och oreos 😍
- Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar eller låt stå över natten. Använd en kniv för att skära i kanterna runt springformen innan du tar loss den.