Det här är en cheeesecake med extra mycket pepparkaka. Jag gjorde den förra året och alla som smakade på den älskade den! Ni var dessutom många som testade den och det gör mig så otroligt glas. Självklart ska receptet komma upp här på bloggen också.
Tips! En lyckad cheesecake som inte smälter kräver en ordentligt vispad grädde.
Pepparkakscheesecake
Ingredienser
- 150 g pepparkakor
- 50 g smält smör
Fyllning:
- 600 g färskost
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Pepparkakskräm
- 150 g pepparkaka
- 1 dl smält smör
- 1 dl mjölk
- 1.5 dl florsocker
Instruktioner
- Krossa pepparkakorna ordentligt i en mixer. Tillsätt smält smör och pressa ner i en springform på 24 cm med bakplåtspapper i. Ställ in i kylen.
Fyllning:
- Vispa färskosten så att den blir fluffig tillsammans med vaniljsockret. Blanda sedan försiktigt nere florsockret med en sked eller slickepott. Vispa grädden separat. Viktigt att vispa grädden till hårda toppar, annars smälter cheesecaken när den tas ut ur kylen. Vänd försiktigt ner grädden i fyllningen för att få en så fluffig fyllning som möjligt.
- Häll ner fyllningen i springformen och ställ in den i kylen i cirka 1 timme. Glöm inte att täcka formen
Pepparkakskräm:
- Krossa pepparkakorna i en mixer. Tillsätt smält smör, mjölk och florsocker. Fortsätt mixa tills det bildas en klumpfri kräm. Häll över cheesecaken och låt stå täckt i kylen över natten eller i minst 6 timmar. Toppa med hackad daim och vispad grädde. Gärna lite lingon också!
Hej! Ska den stå i kylen eller frysen? Det står olika så blir lite förvirrad 😅
My bad! Kylen ska det vara även fast frysen funkar lika bra det med 😊
Hej! Ska den vara i kylen eller frysen? Mvh Susanne
Kyl! 😊
Det står både frys och kyl i receptet. Vilket gäller :p
Det ska vara kyl 😊
Jag står här nu och håller på att baka och fattar inte heller om den ska stå i frysen eller kylen. Väldigt troligt att ta fel så man inte har någon efterrätt till nyårsmiddagen i morgon. Det är flera som undrar över detta för flera veckor sedan så väldigt tråkigt att du ännu inte svarat eller uppdaterat ditt recept. Mvh Ida
Hej, sorry! Har tyvärr missat kommentarerna. Det ska göras i kyl! Hoppas det gick bra ändå.. <3