Kokostosca är så himla trevligt. Tycker det påminner så mycket om kokostoppar. Älskar kokos generellt! En del kallar denna kladdkaka för ryttarkaka. Det är ett kladdigt lager med kladdkaka och ett annat lager med knäckig tosca. En fantastisk kombination helt enkelt!
Toscakladdkaka eller ryttarkaka, vad kallar du den för? Oavsett otroligt gott!
Toscakladdkaka
Ingredienser
Kladdkaka
- 200 g smält smör
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
Kokostosca
- 75 g smör
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g riven kokos
- 1.5 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner ägg och strösocker. Sikta ner resterande ingredienser och häll ner i en fodrad form på 23 cm. Skjutsa in i ugnen i 15 min.
Kokostosca
- Under tiden blandar du alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låter det sjuda i cirka 5 minuter. Ta ut kladdkakan ur ugnen och toppa med toscan. Skjutsa in i ugnen igen i cirka 10 min eller tills toscan fått en fin yta. Låt svalna helt och sedan i kylen i ett par timmar för att få den perfekta konsistensen och smaken. Servera och njut!
Om du gillar kladdkaka med smak av kokos och så kommer du även gilla denna bountykladdkaka!