Go Back

Ugnsrostad tomatsoppa

Ingredienser

  • 400 g tomater
  • 1 paprika
  • 2 gul lök
  • 1 vitlök
  • olivolja
  • salt/peppar
  • chiliflakes
  • torkad oregano
  • en stor näve basilika färsk
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl vatten Ha i mindre om du gillar en krämigare soppa eller mer om du vill att den ska vara lös

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skär paprikan och gul löken i halvor. Skär av toppen av vitlöken så att toppen av vitlöksklyftorna syns. Lägg ner allt en form tillsammans med tomaterna. Ringla över rikligt med olivolja och lite extra i vitlöken. Krydda med oregano och salt/peppar. Skjutsa in i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna en stund. Vitlöken är väldigt varm.
  • Lägg ner alla grönsaker i en kastrull tillsammans med färsk basilika och pressa ut klyftorna från vitlöken. Mixa med en stavmixer och tillsätt sedan tomatpuré, grönsaksbuljong, vispgrädde och vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med en varm ostmacka!