Den här soppan är en storfavorit här hemma och den görs varje år. Tidigare har jag även fast i kokosgrädde vilket är supergott. Jag serverar alltid mina soppar med varma mackor eller vitlöksbröd. Det är både mättande och gott!
Ugnsrostad tomatsoppa är min go-to på hösten! Tycker det är gott med lite makaroner i också!
Ugnsrostad tomatsoppa
Ingredienser
- 400 g tomater
- 1 paprika
- 2 gul lök
- 1 vitlök
- olivolja
- salt/peppar
- chiliflakes
- torkad oregano
- en stor näve basilika färsk
- 4 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 2-3 dl vatten Ha i mindre om du gillar en krämigare soppa eller mer om du vill att den ska vara lös
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär paprikan och gul löken i halvor. Skär av toppen av vitlöken så att toppen av vitlöksklyftorna syns. Lägg ner allt en form tillsammans med tomaterna. Ringla över rikligt med olivolja och lite extra i vitlöken. Krydda med oregano och salt/peppar. Skjutsa in i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna en stund. Vitlöken är väldigt varm.
- Lägg ner alla grönsaker i en kastrull tillsammans med färsk basilika och pressa ut klyftorna från vitlöken. Mixa med en stavmixer och tillsätt sedan tomatpuré, grönsaksbuljong, vispgrädde och vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med en varm ostmacka!
Här är ett snabbt recept på vitlöksbröd.
Ska testa detta idag!! Du skriver dock att man ska ha i en näve oregano men i beskrivningen står det basilika 🙈
Åh så typiskt! Jag var för snabb, det ska vara färsk basilika. Tack och hoppas det gick bra!
Hur många personer är receptet för? 🙂 tänkte göra det till 4!
Vad är det svarta som ringlas över?
Hur gjorde du den där goa mackan?