Brigadeiro fylld med dulce de leche

Brigadeiros är väldigt gott och går att göra på många olika sätt. I den här varianten blandar man ner vit choklad och som fyllngen har man i karamelliserad mjölk, alltså dulce de leche. Receptet räcker till cirka 15 bridageiros eller fler om man vill göra de mindre.

Brigadeiro fylld med dulce de leche
Tips! jag mixar den rivna kokosen i en mixer för att få den ännu smuligare. Tycker det blir finare! Brigadeiro går även att göra i flera olika varianter. Tex kan man byta ut den vita chokladen mot 3 msk kakao.

Brigadeiro

Ingredienser

  • ca 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 25 g smör
  • 100 g vit choklad
  • ca 1 dl dulce de leche
  • 1 dl riven kokos

Instruktioner

  • Börja med att klicka ut cirka 15 stycken bollar med dulce de leche i en form med bakplåtspapper under. De ska vara cirka 1 tsk stora. Ställ sedan in i frysen. Detta tar cirka 2 timmar (och den stelnar aldrig utan blir mer fast).
  • Under tiden kan du hälla ner sötad kondenserad mjölk tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull. Rör runt på medelvärme tills det börjar tjockna. Detta tar cirka 5 minuter. När det börjat tjockna har du i grovt hackad vit choklad. Rör runt tills detta smälter. Smeten kommer tjockan ytterligare. Detta tar 8-10 minuter sammanlagt.
  • Häll ner smeten i en smörad tallrik eller form, lägg på bakplåtspapper och låt svalna en liten stund innan du lägger den i kylskåp i cirka 2 timmar (eller tills det svalnat helt).
  • Se till att ha smör på händerna så är det lättare att arbeta med smeten. Fyll den med en dulce de leche och forma till en rund boll. Rulla i kokos och servera antingen direkt eller låt stå försluten i kylen en liten stund till så att de blir fasta.

Vanliga frågor

  • Vart hittar jag dulce de leche?
    Du hittar det i bakhyllan i alla matbutiker. Färgen och konsistensen är olika från märke till märke.
  • Varför håller inte min brigadeiro formen efter att jag rullat ihop de?
    Det kan bero på att du kokat smeten för lite eller att smeten inte fått svalna ordentligt. Om det ändå blivit så att brigadeiron tappar sin form så går det bra att rulla den i efterhand när den sått i kylskåpet.
  • Hur förvarar jag mina brigadeiros?
    De går bra att ha de förslutna i rumstemperatur men de håller längre i kylskåpet. Jag föredrar de svala!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x