Go Back

Äppelpajsrullar

Portioner 8 rullar

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 8 skivor briochebröd eller formfranska

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten

Att rulla i:

  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Skala och hacka äpplena i bitar. Stek dem i smör och tillsätt farinsocker vaniljsocker och kanel.
  • Blanda majsstärkelse och vatten i ett glas och häll ner det i stekpannan så att det tjocknar. Rör runt hela tiden och ställ sedan kastrullen åt sidan.
  • Blanda ähh, mjölk och strösocker i en skål.
  • Kavla ut brödet så att det blir tunt och lägg en sträng fyllning längs ena sidan. Rulla ihop brödet ordentligt, doppa i äggsmeten och stek på medelhögvärme i smör tills brödet fått en gyllene yta.
  • Rulla sedan direkt i strösocker och kanel, servera med glass och njut!