Äppelpajsrullar

Rullarna påminner om en korsning mellan munk och äppelpaj. Väldigt goda och uppskattas av stora som små. När dessa steks luktar hela huset vanilj och kanel. Väldigt trevligt!

Äppelpajsrullar
Foto tagen av Lina Eidenberg Adamo till min bok ”Helans bästa”

Äppelpajsrullar

Portioner 8 rullar

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 8 skivor briochebröd eller formfranska

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten

Att rulla i:

  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Skala och hacka äpplena i bitar. Stek dem i smör och tillsätt farinsocker vaniljsocker och kanel.
  • Blanda majsstärkelse och vatten i ett glas och häll ner det i stekpannan så att det tjocknar. Rör runt hela tiden och ställ sedan kastrullen åt sidan.
  • Blanda ähh, mjölk och strösocker i en skål.
  • Kavla ut brödet så att det blir tunt och lägg en sträng fyllning längs ena sidan. Rulla ihop brödet ordentligt, doppa i äggsmeten och stek på medelhögvärme i smör tills brödet fått en gyllene yta.
  • Rulla sedan direkt i strösocker och kanel, servera med glass och njut!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x