Oststänger på smördeg på 20 min

Dessa gör du på ungefär 20 minuter. Så gott tilltugg! Tänk att du serverar en ostbricka eller tex en capresesallad och serverar dessa stänger bredvid. Eller varför inte till kräftskivan? Så gott i alla lägen.

Oststänger på smördeg är ett perfekt tilltugg eller snack. Passar allt!

oststänger på smördeg
oststänger på smördeg

Oststänger på smördeg

Ingredienser

  • 500 g smördeg
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1 vispad ägg
  • sesamfrön valfritt

Vitlökssmör

  • 25 g smält smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • finhackad persilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Ta fram smördegen och lägg på rivna västerbottensosten. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett nytt lager smördeg och kavla den platt.
  • Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som ramlat ur samt sesamfrön.
  • Skjutsa in i ugnen i 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!

Om du gillar enkla recept på smördeg kanske du kommer gilla denna efterrätt!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Mona
Mona
9 månader sedan

Så fantastiskt goda!!! Tack för receptet

Andreas
Andreas
9 månader sedan

Magiska.. Helt magiska.

Ingrid
Ingrid
6 månader sedan

Kan man göra dem på förmiddagen om de skall ätas på kvällen eller skall de serveras direkt?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x