Go Back

Vitlöksbröd på färdig pizzadeg

Portioner 6 vitlöksbröd

Ingredienser

  • 400 g färdig pizzadeg
  • 150 g mozzarella riven

Vitlökssmör

  • 75 g smör rumstempererat
  • 3 vitlöksklyftor
  • smaka av med salt
  • chiliflakes
  • persilja

Toppa med

  • parmesan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda smör med riven vitlök, finhackad persilja, salt och chiliflakes.
  • Skär pizzadegen i 6 bitar, bre på vitlökssmör (spara lite till efter gräddningen) och fyll varje med den rivna mozzarellan. Försök samla osten i mitten för att undvika att det läcker ut. Stäng kanterna ordentligt och skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått en fin yta.
  • Ta ut vitlöksbrödet och mikra smöret som blev över. Pensla på med vitlökssmör och riv på parmesan. Njut!