Älskar snabba hacks och vitlöksbröd är ju så himla gott. Man kan forma de lite som man vill men jag formar de lite som piroger. Hur mysigt att äta till en värmande soppa, typ min ungsrostade tomatsoppa. Så gott!
Vitlöksbröd på färdig pizzadeg är alltid en hit!
Vitlöksbröd på färdig pizzadeg
Ingredienser
- 400 g färdig pizzadeg
- 150 g mozzarella riven
Vitlökssmör
- 75 g smör rumstempererat
- 3 vitlöksklyftor
- smaka av med salt
- chiliflakes
- persilja
Toppa med
- parmesan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda smör med riven vitlök, finhackad persilja, salt och chiliflakes.
- Skär pizzadegen i 6 bitar, bre på vitlökssmör (spara lite till efter gräddningen) och fyll varje med den rivna mozzarellan. Försök samla osten i mitten för att undvika att det läcker ut. Stäng kanterna ordentligt och skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått en fin yta.
- Ta ut vitlöksbrödet och mikra smöret som blev över. Pensla på med vitlökssmör och riv på parmesan. Njut!
Om du gillar vitlöksbröd så kommer du säkert tycka om denna som görs i stekpannan!