Kinder cheeesecaken är en orolig cheesecake för chokladälskaren! Knaprigt lager med kex, krämig mitten och en superhärlig och len ganache på toppen. ÄLSKAR verkligen denna cheesecake. Den delar plats med min lotus biscoff cheesecake med daim.
Kinder cheesecake går att ställa i både kylen och frysen.
Bägge funkar. Om du ska servera cheesecaken dagen efter eller samma dag så funkar det toppen att låta den stå i kylen. En cheesecake som inte vispats ordentligt kommer bli en rinnig sådan. Kom ihåg det! Om du vill förbereda cheesecaken någon/några veckor i förväg så funkar frysen bra. Låt den tina antingen ute eller i kylskåp och sedan är det bara att servera.
Kinder cheesecake
Ingredienser
- 15 digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
- 400 g färskost
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 10 st kinder smält
- 4 dl vispgrädde
Ganache
- 10 st kinder
- 1 dl vispgrädde
Dekorera med
- Kinder och vispgrädde
Instruktioner
- Krossa digestivekexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och pressa ner det i botten av ens springform (24 cm). Ställ in i frysen.
Fyllningen
- Smält 10 st kinder över ett vattenbad och låt det svalna.
- Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och den svalna chokladen. Vispa sedan grädden till hårda toppar och vänd försiktigt ner i färskosten. Fyll springformen med cheeesecake-fyllningen.
- Lägg 10 st kinder i en skål med 1 dl vispgrädde och ställ in i mikron i 30 sekunders intervaller, rör runt mellan varje gång tills chokladen smält. Låt svalna helt och häll sedan över cheesecaken. Ställ i kylen över natten eller i 6 timmar eller frys (se anteckning ovan gällande kyl eller frys). Sen är den redo att serveras!
Här kan du se hela klippeet på min kinder cheesecake!