Om du aldrig testat biscoff förut så kan jag säga att det smakar som en bättre variant av pepparkaka. Pepparkaka för mig efter jul känns annorlunda, men inte biscoff! Detta är enligt mig en fantastiskt god kombo som gör sig bra i en cheesecake.
Ska cheesecaken stå i kylen eller frysen?
Bägge funkar. Om du ska servera cheesecaken dagen efter eller samma dag så funkar det toppen att låta den stå i kylen. En cheesecake som inte vispats ordentligt kommer bli en rinnig sådan. Kom ihåg det! Om du vill förbereda cheesecaken någon/några veckor i förväg så funkar frysen bra. Låt den tina antingen ute eller i kylskåp och sedan är det bara att servera.


Cheesecake med lotus biscoff och daim
Ingredienser
- 250 g lotus biscoffkex + 21 till att lägga runt formen
- 100 gram smör
- 600 gram färskost
- 5 dl 40% vispgrädde
- 2,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st dubbeldaim
- Ca 2 dl lotus biscoff spread
- extra kex att smula över valfritt
Instruktioner
- Börja med att finkrossa kexen och blanda det med smält smör. Om du vill kan du dekorera cheesecaken de biscoffkex runt hela formen, sedan har du i de krossade kexen i botten. Använd en springform på cirka 24 cm. Ställ in i frysen.
- Vispa samman grädde i en skål till hård toppar (var noggrann här annars blir cheesecaken rinnig). Vispa sedan färskost och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt florsocker och rör runt försiktigt. Blanda därefter i vispgrädden och vispa lite till. Kom ihåg att inte vispa för mycket för då cheesecake bli för hård.
- Hacka daimen och ha ner bitarna i. Rör om försiktigt med en sked eller slickepott. Ta ut formen ur frysen och häll fyllningen. Mikra biscoff spreaden så att den blir rinnig, låt svalna en liten stund och häll över fyllningen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Se anteckning ovan.
- Ta ut cheesecaken från kylen och servera!
Lotus biscoff är karamelliserad kex som påminner om en kombination av digestive och pepparkaka. SUPERGOD! Otroligt god kombo! Cheesecake med lotus biscoff och daim.

Man kan även göra hemmagjord biscoff Spread på väldigt få ingredienser. Recept hittar du här!
Du hittar fler recept på lotus biscoff nedan:
Biscoffkladdkaka
Biscoffcookies
Hej
Kan man använda gelatinpulver?
Om ja, hur ska man göra det?
Den som jag gjorde blev lite löst.
Tack
Jag gjordde den här till min sons kalas, har gjort många cheesecakes genom åren och när vi var klara sa min sambo att det stod att man skulle ställa in den i kylen, ty kte dry lät jätte skumt för alla andra jag gjort har jag ställt i frysen men såklart lyssnade man ju på receptet! Och det skulle jag ju absolut inte ha gjort för när folket väl var här och vi skulle äta tårta och man skar första biten så fallera hela tårtan!! Suck
Hej! Det kan vara för att grädden inte var vispad tillräckligt, om det blir så igen så låt den stå i nån timme i frysen det gör inget🙂
Jättegod cheesecake men rekommenderar att ställa den i frysen. Vispade grädden riktigt hård men funkar ändå inte att ha i kyl. Efter fått stå i frysen blev den mycket god!