Saffransbollar

Dessa är otroligt goda och är helt inspirerade av brasilianska beijinho de coco som är ett återkommande recept här hemma. Jag har även testat att ha i krossade pepparkakor och det blir mycket gott!

Tips! Riven apelsinzest är mycket gott i saffransbollarna.

Saffransbollar

Ingredienser

  • 400 g sötad kondenserad mjölk plus extra att rulla i
  • 25 g smör
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl riven kokos + mer att rulla i

Instruktioner

  • Värm upp den sötade kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tillsammans med saffranet och smöret. Rör runt hela tiden, tillslut tjocknar det och då kan du ha i den rivna kokosen.
  • Smöra en form och lägg på smeten. Täck med bakplåtspapper och låt svalna helt i kylen. Eller balkongen om det är kallt ute!
  • Därefter kan du rulla de till bollar. Se till att ha smör eller olja på händerna för att lättare kunna forma de runda. Rulla i riven kokos och servera!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 månad sedan

how long does it take for gabapentin to work

how long does it take for gabapentin to work

trackback
1 månad sedan

starting dose of prednisone for back pain

starting dose of prednisone for back pain

trackback
1 månad sedan

how much will 10 mg lisinopril lower blood pressure

how much will 10 mg lisinopril lower blood pressure

trackback
1 månad sedan

provigil approved for fibromyalgia

provigil approved for fibromyalgia

trackback
1 månad sedan

ampicillin resistance gene plasmid vector

ampicillin resistance gene plasmid vector

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x