Go Back

Double chocolate chip cookie

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda smör, strösocker och muscovadosocker väl med en slickepott. Knäck i ägget och blanda till smeten blivit något ljusare
  • Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ihop tills det precis blivit en jämn deg
  • Hacka mjölkchoklad och vit choklad grovt och blanda ner i degen
  • Använd en glasskopa eller sked och fördela degen med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna lite med ett glas eller handflatan. Grädda i ugnen i 10-12 minuter
  • Kakorna är väldigt mjuka direkt efter gräddningen, så låt dem svalna en stund på plåten innan du lägger dem på bakgaller där de får svalna helt.