Double chocolate chip cookie

Dessa är vad jag kallar för en dupe på Subways variant av double chocolate chip cookie. ÄLSKAR DE! De är så goda!

Double chocolate chip cookies är så goda! De går bra att byta ut ljust muscovadosocker mot farinsocker men de smakar olika. Det går även att byta ut bikarbonat till bakpulver men det kommer ändra konsistensen på kakan. De blir mer spröda istället för sega som bikarbonaten bidrar med.

Foto av Lina Eidenberg Adamo

Double chocolate chip cookie

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda smör, strösocker och muscovadosocker väl med en slickepott. Knäck i ägget och blanda till smeten blivit något ljusare
  • Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ihop tills det precis blivit en jämn deg
  • Hacka mjölkchoklad och vit choklad grovt och blanda ner i degen
  • Använd en glasskopa eller sked och fördela degen med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna lite med ett glas eller handflatan. Grädda i ugnen i 10-12 minuter
  • Kakorna är väldigt mjuka direkt efter gräddningen, så låt dem svalna en stund på plåten innan du lägger dem på bakgaller där de får svalna helt.

När vi ändå är inne på kakspåret så kommer du förmodligen att älska kladdkakekakor eller chocolate chip cookies med brynt smör.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x