Pizzamacka med burrata

Såg en man på instagram vika ihop en sån här macka och jag var fascinerad. För det var som min drömmacka men next level. Du viker egentligen bara ihop pizzadegen med olivolja emellan, skjutsar in i ugnen och det blir till en macka. Smakade nästan som en focaccia fast inte lika mjuk.

Pizzamacka verkar även vara en variant på Panuozzo, gott! Den ser ut att vara svår att äta men trust me, den är PERFEKT.
Pizzamacka

Pizzamacka med burrata

Ingredienser

  • 350 g pizzadeg jag använde färdig variant med surdeg

Toppa med

  • pesto köpt eller egengjord
  • röd lök
  • ruccola
  • 1 burrata
  • crema di balsamico

marinerade tomater

  • 200 g tomater tex fantastica, romantica eller San Marzano
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • färsk basilika
  • balsamicovinäger
  • olivolja
  • salt/peppar

Instruktioner

  • Skär tomaterna och marinera i finhackad basilika, riven vitlök, olivolja och balsamicovinäger efter smak. Smaka av med salt och peppar.
  • Slå på ugnen, utgå från anvisningarna på degen.
  • ringla på olivolja på ena halvan av pizzan, vik ihop den, ringla på toppen och skjutsa in i ugnen. Ta ut när den gräddats och fått en fin yta.
  • Låt brödet svalna, bre på pesto, lägg på ruccola, bre ut burratan, på med tunt hackad röd lök, lägg på tomaterna och ringla över crema di balsamico. Skär upp i önskade bitar och njut!

Jag har gjort en liknande macka, här kan du se den! Om du har pizzadeg hemma, men inte alla ingredienser till ovan så kan du även göra vitlöksbröd!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle Henry
Michelle Henry
3 månader sedan

Recipe in English. I would love to try this.

Michelle
Michelle
2 månader sedan

Please post recipe in English, i can make out most ingredients but need the how to directions – This looks absolutely amazing

Faeeza
Faeeza
2 månader sedan

Recipe in English please

Bubba
Bubba
2 månader sedan

Pizza sandwich with burrata
Ingredients

350 g pizza dough I used ready-made version with sourdough
Top with
pesto bought or homemade
red onion
arugula
1 burrata
balsamic cream
marinated tomatoes
200 g tomatoes such as fantastica, romantica or San Marzano
1-2 cloves of garlic
fresh basil
balsamic vinegar
olive oil
salt/pepper
Instructions

Cut the tomatoes and marinate in finely chopped basil, grated garlic, olive oil and balsamic vinegar to taste. Season with salt and pepper.
Turn on the oven, starting from the instructions on the dough.
drizzle olive oil on one half of the pizza, fold it up, drizzle on top and slide it into the oven. Take out when it is baked and has a nice surface.
Let the bread cool, spread on the pesto, put on the arugula, spread out the burrata, top with thinly chopped red onion, put on the tomatoes and drizzle with crema di balsamico. Cut into desired pieces and enjoy!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x