Go Back

Macka med bresaola och burrata

Ingredienser

  • levain eller ciabatta
  • burrata
  • bresaola med tryffel valfritt
  • röd lök
  • crema de balsamico
  • vitlöksklyfta
  • smör och olivolja att steka i

Tomatröran

  • små tomater tex fantastica, romantica eller San Marzano (smakrika tomater)
  • soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • olivolja
  • salt eller flingsalt

Instruktioner

  • Börja med att skära brödet och ringla på olivolja. Stek det sedan i smör till önskad krisp. Låt det svalna lite och gnid sedan på vitlök.
  • Skär tomaterna i två och blanda de med soltorkade tomater (skurna i mindre bitar), ha i färsk hackad basilika, ringla på olivolja och smaka av med salt. Mosa med gaffel eller med händerna.
  • Fördela burratan så att både botten och locket har burrata. Smeta ut det med en sked eller gaffel. Fyll ena sidan av brödet med tomaterna, lägg på hackad rödlök, crema de balsamico, bresaolan och därefter ett lock. Mackan är redo att ätas!