Go Back

Smördegspaj med kallrökt lax och örter

Portioner 6 bitar

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 1 ägg

Färskostblandning

  • vallmöfrön och sesamfrön
  • 1 dl färskost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • gräslök
  • dill
  • rödlök
  • citron

Att toppa med

  • kallrökt lax eller handskalade räkor/löjrom
  • gurka
  • avokado
  • dill
  • rödlök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader (om inte paketet på smördegen säger annat)
  • Vik in sidorna på smördegen, cirka 2 cm. Pensla hela med ägg och strö på sesamfrön och vallmofrön längst invikta sidorna. Skjutsa in i ugnen i 10-15 min eller tills smördegen fått en fin yta. Låt smördegen svalna.

Färskostblandning

  • Blanda färskost med creme fraiche i en skål. Ha i finhackad dill, rödlök och gräslök efter smak. Smaka av med citron och salt. Bre detta över den avsvalnade smördegen. Toppa med kallrökt lax.

Innan servering

  • Innan serveringen kan du toppa med skivad rödlök, avokado och gurka. Dekorera med dill!