Go Back

Lasagnesoppa

Ingredienser

  • 500 g nötfärs går bra att byta ut till vegofärs
  • 2 gullökar
  • 5 vitlöksklyftor

Kryddor

  • 1/2 msk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt och chiliflakes utifrån preferens

Lasagnesoppan

  • 3 msk tomatpuré
  • 390 g krossad tomat
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3-4 lagerblad
  • 10 lasagneplattor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl riven mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Ricottaröra

  • 250 g ricotta
  • 2 dl riven parmesan
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Börja med att fräsa gullök och vitlök. När de har fått en färg så kan du ha i köttfärs och alla kryddor. Stek färsen tills den fått en fin yta.
  • Fräs tomatpurén i några minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten, köttbuljong, lagerblad och låt såsen puttra i 10 minuter.
  • Bryt ner lasagneplattorna och ha i vispgrädden. Tillsätt vatten om du tycker att det behövs. Här kan man välja hur krämig/lös man vill ha den. Koka tills lasagneplattorna mjuknat.
  • Rör ner mozzarella och basilika. Servera med ricottaröran

Ricotta röran

  • Blanda ricotta, parmesan och salt/peppar i en skål. Klar!