Go Back

Brookies

Ingredienser

Cookiedeg

  • 125 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker eller ljust muscovadorörsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mjölkchoklad

Brownie

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1.5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

Cookiedeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med att smälta smöret och låt det sedan svalna. Blanda smöret i en skål tillsammans med strösocker och farinsocker.
  • Knäck sedan i ett ägg och fortsätt blanda.
  • Sikta därefter i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet.
  • Ha i hackad choklad och ställ skålen åt sidan.

Brownie

  • Smält smöret och låt det sedan svalna. Blanda smöret i en skål med störsocker och farinsocker.
  • Knäck i äggen och fortsätt blanda.
  • Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker

Lägga ihop smeten

  • Nu ska du spara en liten del av degen då en del av det ska på toppen i efterhand. Mindre än en tredje del av degen.
  • Använd en form på 20x20 cm med bakplåtspapper under och fördela några bitar av kakdegen i botten av den. Häll på hälften av browniesmeten och lägg sedan flera kakdegsbitar. Toppa med resten av brownien och skjutsa sedan in den i ugnen i cirka 25 minuter.
  • Ta ut brookien ur ugnen och lägg sedan på resterande kakdeg på toppen. Detta görs för att kakdegen inte ska hinna bli klar före brownie Skjutsa in den i ugnen igen i ytterligare 15-20 min.
  • Låt kakan svalna helt, sedan kan du täcka den och låta den stå i kylen i ett par timmar. Gärna över natten för då blir den som godast! :) servera med glass och njut.