Go Back

Tanghulu

Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • Valfri frukt exempelvis jordgubbar, mandarin, blåbär, vindruvor

Instruktioner

  • Häll vatten och strösocker i en kastrull. Rör inte om. Sätt spisen på medelhög värme.
  • Låt sockret och vattnet kokas upp, ha tålamod då detta kan ta minst 10 minuter. Ha dock koll för att sockret inte ska brännas. Det ska nå 150 grader men har man ingen termometer så kan manesta om sockret är färdigt, genom att doppa en tandpetare i kastrullen och sedan doppa det i ett iskallt glas med vatten (gärna fylld med is). Ifall sockret stelnar när man tar en tugga så är det färdigt, är det mjukt så behöver det fortsätta kokas.
  • Sätt frukten på spett och torka av de med hushållspapper för att sockret ska sätta sig. Doppa frukten i sockerblandningen och sedan i ett glas med kallt vatten. Låt de svalna sedan på bakplåtspapper. Sedan är de redo för att ätas!