🍓Tanghulu🍓

Tanghulu är kanderad frukt som ursprungligen kommer från Kina. Det är mycket populärt och görs på väldigt få ingredienser.

Tanghulu

Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • Valfri frukt exempelvis jordgubbar, mandarin, blåbär, vindruvor

Instruktioner

  • Häll vatten och strösocker i en kastrull. Rör inte om. Sätt spisen på medelhög värme.
  • Låt sockret och vattnet kokas upp, ha tålamod då detta kan ta minst 10 minuter. Ha dock koll för att sockret inte ska brännas. Det ska nå 150 grader men har man ingen termometer så kan manesta om sockret är färdigt, genom att doppa en tandpetare i kastrullen och sedan doppa det i ett iskallt glas med vatten (gärna fylld med is). Ifall sockret stelnar när man tar en tugga så är det färdigt, är det mjukt så behöver det fortsätta kokas.
  • Sätt frukten på spett och torka av de med hushållspapper för att sockret ska sätta sig. Doppa frukten i sockerblandningen och sedan i ett glas med kallt vatten. Låt de svalna sedan på bakplåtspapper. Sedan är de redo för att ätas!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
bushra
bushra
1 år sedan

hej din recept är jätte aven bar

Sonja
Sonja
4 månader sedan

Bra, gott och enkelt recept

Selma
Selma
3 månader sedan

Jättebra instruktioner för sockret men vilka grillspett och vilken kastrull använder du😓😓😓 mina gick inte doppa hela vägen, lyckades bara få på de två-tre första frukterna pga kastrullens radius… försökte skopa upp sockret med en metallsked och hälla över men blev ojämnt lager på frukterna och skeden väldigt kladdig 😅

Katten
Katten
Reply to  Selma
1 månad sedan

Luta kastrullen när du doppar/rullar dem, då får du mer sockerlösning på ena sidan av kastrullen, och kan på det viset täcka frukten

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x