Tapiokapärlor

Dessa pärlor används bland annat i boba milk tea som innehåller, som namnet avslöjar, mjölk och te. Tapiokapärlor kan dock finnas på pizza, i bakverk, på glass och mycket mer. De är till konsistensen väldigt annorlunda och har ett gummiaktigt tuggmotstånd som jag tycker är svår att beskriva. Jag vill dock understryka att jag fullkomligt älskar det och det vet jag att många andra också gör!

Grunden i dessa tapiokapärlor är tapiokamjöl som jag brukar hitta i asiatiska matbutiker. Jag skulle absolut inte rekommendera att ersätta tapiokamjöl med något annat. Varken majsstärkelse, potatismjöl eller vetemjöl. 

Vill du göra din egna milk tea, spana in här: Boba Tea – Black Sugar Milk Tea

Tips! Ha i svart hushållsfärg/karamellfärg om ni vill ha samma färg som de man köper ute. Jag lägger en länk till min YouTube längre ner där du kan steg för steg hänga med i hur man gör tapiokapärlor hemma.

Boba/tapiokapärlor

Ingredienser

 • Boba
 • 1 dl vatten
 • 1 dl mörk muscovadosocker/farinsocker
 • 2 msk tapiokamjöl
 • 2-4 dl tapiokamjöl till när det ska knådas

Att rulla pärlorna i

 • tapiokamjöl/majsstärkelse

Instruktioner

 • Blanda vatten, socker och 2 msk tapiokamjöl i en skål som klarar av att stå i mikron. Ställ in i mikron och mikra i intervaller. Dvs ställ in i mikron i 30 sekunder, ta ut och blanda det, ställ in i mikron i ytterligare 30 sekunder tills det formats till en superkladdig deg.
 • Låt degen svalna för att inte bränna fingrarna. Börja med att ha i 1 dl tapiokamjöl och knåda ordentligt. Det här är superviktigt att man gör. Ju mer du knådar desto mer kommer du märka att degen är kladdig och att mer tapiokamjöl behöver tillsättas. För lite tapiokamjöl gör att pärlorna tappar sin form när de kokas och har en dålig konsistens.
 • Dra av en vit av degen och börja forma till pärlor. Lägg ner de i en skål med tapiokamjöl i eller majsstärkelse för att de inte ska fastna i varandra.
 • Koka upp vatten i en kastrull på medelhög värme. Se till så att vattnet kokar innan pärlorna läggs i. Lägg i pärlorna och rör om så att de inte fastnat i botten av kastrullen. Lägg på ett lock när pärlorna flyter upp till ytan och låt de koka i 20 min.
  Ta bort kastrullen från spisen och låt pärlorna ligga kvar i ytterligare 20 minuter med locket på. Sila av och lägg de sedan i en skål med kallt vatten i cirka 30 minuter. Färdigt!

Förvaring och hållbarhet: kokta pärlor ska ätas direkt då de stelnar efter några timmar. Okokta pärlor kan hålla i upp till 6 månader i en försluten påse.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 år sedan

[…] BOBA – Gudomligmat – Här lagar vi gudomligmat […]

Tilde Calrell
Tilde Calrell
2 år sedan

Kan jag använda potatismjöl? Eller blir det samma resultat som vanligt mjöl?

Emma Henson
Emma Henson
Reply to  Tilde Calrell
2 år sedan

Har gjort på majsmjöl med ok resultat

trackback
2 år sedan

[…] BOBA – Gudomligmat – Här lagar vi gudomligmat […]

Rama
2 år sedan

Kan man göra utan tapiokamjöl??

Fey
Fey
Reply to  Rama
1 år sedan

Jag tror man kan använda potatis mjöl istället!

Anonym
Anonym
2 år sedan

tror inte det

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x