Go Back

Mochiglass med jordgubbssmak 🍓

Portioner 8 stycken

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl klibbrismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kokosolja
  • majsstĂ€rkelse
  • Röd hushĂ„llsfĂ€rg alternativt juice frĂ„n rödbeta pĂ„verkar inte smaken
  • Jordgubbsglass alternativt gör egen genom att blanda vaniljglass med hackade jordgubbar och jordgubbssylt

Instruktioner

  • Börja med att forma glassen genom att skopa ut det och lĂ€gga det i plastfolie. LĂ„t det stĂ„ i frysen.
  • SĂ€tt spisen pĂ„ medelvĂ€rme och fyll en kastrull med mjölk, kokosolja, strösocker, hushĂ„llsfĂ€rg/pressad juice frĂ„n rödbeta och vaniljsocker. Rör om ordentligt. HĂ€ll sedan i klibbrismjölet och rör om hela tiden. NĂ€r degen blir fast och stretchig (smaka av om det behövs) sĂ„ Ă€r det klart.
  • LĂ€gg bakplĂ„tspapper i en form och strö över majsstĂ€rkelse. LĂ€gg sedan i mochidegen och platta ut den. Strö över mer majsstĂ€rkelse.
  • TĂ€ck mochidegen med plastfolie och stĂ€ll in den i frysen tills den svalnat (cirka 30 minuter)
  • Ta ut glassen och mochidegen, lĂ€gg glassen i mochidegen och vik ihop den genom att klĂ€mma ihop degen med fingrarna. StĂ€ll in i frysen för att glassen ska bli fast igen.