Mochiglass med jordgubbssmak 🍓

Det här sättet är mitt enklaste och snabbaste sätt att göra mochiglass på. Jag har testat flera varianter och äger idag ingen ångkokare som man vanligtvis använder sig av. Mikro för mig var i princip omöjligt då värmen inte gick att kontrollera. Klibbrismjöl finns i asiatiska matbutiker och heter glutinous rice flower.

Mochiglass med jordgubbssmak 🍓

Portioner 8 stycken

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl klibbrismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kokosolja
  • majsstärkelse
  • Röd hushållsfärg alternativt juice från rödbeta påverkar inte smaken
  • Jordgubbsglass alternativt gör egen genom att blanda vaniljglass med hackade jordgubbar och jordgubbssylt

Instruktioner

  • Börja med att forma glassen genom att skopa ut det och lägga det i plastfolie. Låt det stå i frysen.
  • Sätt spisen på medelvärme och fyll en kastrull med mjölk, kokosolja, strösocker, hushållsfärg/pressad juice från rödbeta och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Häll sedan i klibbrismjölet och rör om hela tiden. När degen blir fast och stretchig (smaka av om det behövs) så är det klart.
  • Lägg bakplåtspapper i en form och strö över majsstärkelse. Lägg sedan i mochidegen och platta ut den. Strö över mer majsstärkelse.
  • Täck mochidegen med plastfolie och ställ in den i frysen tills den svalnat (cirka 30 minuter)
  • Ta ut glassen och mochidegen, lägg glassen i mochidegen och vik ihop den genom att klämma ihop degen med fingrarna. Ställ in i frysen för att glassen ska bli fast igen.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x