Det här är mitt favoritsätt att baka bananbröd på. Jag brukar väldigt ofta göra det här bananbrödet på helger. Det blir så gott med smör och en skiva ost på!
I mitt recept på bananbröd har jag kanel och kardemumma, men det är helt valfritt.
Bananbröd
Ingredienser
- 6 dl havremjöl (jag brukar mixa mitt havregryn så det blir till mjöl)
- 3 dl yoghurt tex kvarg eller grekisk yoghurt
- 2 st mogna bananer
- 1 dl valfria hackade nötter
- 1/2 dl honung
- 1 msk bikarbonat
- En nypa salt
- kanel valfritt
- kardemumma valfritt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mosa bananerna och blanda det i en skål med yoghurten. Tillsätt resterande ingredienser. Krydda med valfri mängd kanel och kardemumma.
- Placera degen i en brödform med bakplåtspapper under och ställ in det i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.