Dessa gör du på ungefär 20 minuter. Så gott tilltugg! Tänk att du serverar en ostbricka eller tex en capresesallad och serverar dessa stänger bredvid. Eller varför inte till kräftskivan? Så gott i alla lägen.
Oststänger på smördeg är ett perfekt tilltugg eller snack. Passar allt!
Oststänger på smördeg
Ingredienser
- 500 g smördeg
- 3 dl riven västerbottensost
- 1 vispad ägg
- sesamfrön valfritt
Vitlökssmör
- 25 g smält smör
- 1 vitlöksklyfta
- finhackad persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Ta fram smördegen och lägg på rivna västerbottensosten. Försök trycka ner osten så gott det går i smördegen. Lägg över ett nytt lager smördeg och kavla den platt.
- Skär smördegen i längder och börja snurra de. Osten faller ur men det gör inget. Pensla på ägg och toppa med osten som ramlat ur samt sesamfrön.
- Skjutsa in i ugnen i 15 minuter. Under tiden kan du smälta smöret och blanda det med vitlök och persilja. Ta ut smördegen, pensla på smöret och låt svalna. Servera!
Om du gillar enkla recept på smördeg kanske du kommer gilla denna efterrätt!
Så fantastiskt goda!!! Tack för receptet
Magiska.. Helt magiska.
Kan man göra dem på förmiddagen om de skall ätas på kvällen eller skall de serveras direkt?
Går det att frysa dessa?