Tanghulu är kanderad frukt som ursprungligen kommer från Kina. Det är mycket populärt och görs på väldigt få ingredienser.
Tanghulu
Ingredienser
- 1 dl vatten
- 2 dl strösocker
- Valfri frukt exempelvis jordgubbar, mandarin, blåbär, vindruvor
Instruktioner
- Häll vatten och strösocker i en kastrull. Rör inte om. Sätt spisen på medelhög värme.
- Låt sockret och vattnet kokas upp, ha tålamod då detta kan ta minst 10 minuter. Ha dock koll för att sockret inte ska brännas. Det ska nå 150 grader men har man ingen termometer så kan manesta om sockret är färdigt, genom att doppa en tandpetare i kastrullen och sedan doppa det i ett iskallt glas med vatten (gärna fylld med is). Ifall sockret stelnar när man tar en tugga så är det färdigt, är det mjukt så behöver det fortsätta kokas.
- Sätt frukten på spett och torka av de med hushållspapper för att sockret ska sätta sig. Doppa frukten i sockerblandningen och sedan i ett glas med kallt vatten. Låt de svalna sedan på bakplåtspapper. Sedan är de redo för att ätas!
hej din recept är jätte aven bar
Bra, gott och enkelt recept
Jättebra instruktioner för sockret men vilka grillspett och vilken kastrull använder du😓😓😓 mina gick inte doppa hela vägen, lyckades bara få på de två-tre första frukterna pga kastrullens radius… försökte skopa upp sockret med en metallsked och hälla över men blev ojämnt lager på frukterna och skeden väldigt kladdig 😅
Luta kastrullen när du doppar/rullar dem, då får du mer sockerlösning på ena sidan av kastrullen, och kan på det viset täcka frukten