Tanghulu Àr kanderad frukt som ursprungligen kommer frÄn Kina. Det Àr mycket populÀrt och görs pÄ vÀldigt fÄ ingredienser.
Tanghulu
Ingredienser
- 1 dl vatten
- 2 dl strösocker
- Valfri frukt exempelvis jordgubbar, mandarin, blÄbÀr, vindruvor
Instruktioner
- HÀll vatten och strösocker i en kastrull. Rör inte om. SÀtt spisen pÄ medelhög vÀrme.
- LÄt sockret och vattnet kokas upp, ha tÄlamod dÄ detta kan ta minst 10 minuter. Ha dock koll för att sockret inte ska brÀnnas. Det ska nÄ 150 grader men har man ingen termometer sÄ kan manesta om sockret Àr fÀrdigt, genom att doppa en tandpetare i kastrullen och sedan doppa det i ett iskallt glas med vatten (gÀrna fylld med is). Ifall sockret stelnar nÀr man tar en tugga sÄ Àr det fÀrdigt, Àr det mjukt sÄ behöver det fortsÀtta kokas.
- SÀtt frukten pÄ spett och torka av de med hushÄllspapper för att sockret ska sÀtta sig. Doppa frukten i sockerblandningen och sedan i ett glas med kallt vatten. LÄt de svalna sedan pÄ bakplÄtspapper. Sedan Àr de redo för att Àtas!


hej din recept Àr jÀtte aven bar
Bra, gott och enkelt recept
JĂ€ttebra instruktioner för sockret men vilka grillspett och vilken kastrull anvĂ€nder duđđđ mina gick inte doppa hela vĂ€gen, lyckades bara fĂ„ pĂ„ de tvĂ„-tre första frukterna pga kastrullens radius⊠försökte skopa upp sockret med en metallsked och hĂ€lla över men blev ojĂ€mnt lager pĂ„ frukterna och skeden vĂ€ldigt kladdig đ
Luta kastrullen nÀr du doppar/rullar dem, dÄ fÄr du mer sockerlösning pÄ ena sidan av kastrullen, och kan pÄ det viset tÀcka frukten
heeeeeej