Blondies är så underskattade tycker jag! Den här chocolate chip cheesecake blondien är magisk. Cheesecake fyllningen gör den så krämig och god i mitten. Det här är nästa nivå! Testa och se!
Tips! Chocolate chip cheesecake blondien är godast dagen efter och försvaras försluten i kylskåp.
Chocolate chip cheesecake blondie
Ingredienser
- 200 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker farinsocker går också bra (ej brun farin strö)
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 150 g chokladknappar
cheesecakefyllning
- 200 g färskost
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ihop rumstempererat smör, strösocker och ljust muscovadosocker i en skål. Knäck i ett ägg och vispa tills det blir ljust och fluffigt.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt försiktigt. Det ser ut som mycket vetemjöl men det smälter ihop tillslut. Innan allt blandats samman helt och håller så kan du ha i chokladknapparna. På så sätt rör vi inte runt mer än nödvändig. Så håller kakan mer fudgy!
- Vispa ihop alla ingredienser till cheesecaken
- Fördela hälften av kakdegen i botten av en form på 20 cm, med bakplåtspapper under. Häll ner cheesecake och toppa sedan med bitar av kakdegen som blir kvar. Ställ in i ugnen på cirka 30 min. Låt svalna helt innan du skär i den, godast är den dagen efter!
Kan man lägga dessa kakor i en presentpåse (cellofan påse) och ge i gåva? Håller dem sig svala/färska?