En superenkel pepparkakscheesecake i glas som uppskattas av både stora och små! Den är krämig och crunchy. Det som är så fantastiskt med cheesecakes är att man kan göra den några dagar innan servering och förvara de förslutna i kylskåp. När det är dags att äta är det bara att ta ut den och servera den direkt. Så bra!
Pepparkakscheesecake i glas med daim
Ingredienser
- 15 pepparkakor
- 25 g smält smör
Fyllningen
- 300 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dubbeldaim 56 gram
Toppa med
- 1 dl dulce de leche karamelliserad mjölk
- Lingon
Instruktioner
- Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med en kavel. Blanda med smält smör och fördela kexen i fyra glas. Ställ in i kylen.
- Vispa färskost med vaniljsocker tills den blir fin och fluffig. Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner det i fyllningen. Blanda ner hackad daim. Häll ner fyllningen i glasen.
- Lägg dulce de lechen i en skål och mikra i cirka 30 sekunder. Rör runt och låt det svalna. Häll över cheesecaken och låt svalna i kylen en liten stund till. Cheseecaken är som godast när den fått stå i kylen i en timme men går att servera på en gång.
Hur många portioner är det här receptet till?
Såg nu att det stod fyra glas 🙂
Borde väl gå att göra i en stor form oxå? 🙂
Kan man göra den i 6 skålar men inte lika mycket i som du har på bilderna.