Detta är ju bland det godaste jag vet! Det är dock inget jag förknippar med enbart jul utan det äter vi här hemma året om, så kallad persisk bastani. Gärna med en skvätt rosvatten i och en massa nötter så som pistage och mandlar. Brukar även toppa med fina torkade rosblad, åh så gott! Rekommenderar starkt att ha i eller på apelsinzest.
Tips! Saffransglass går att variera med valfria nötter, apelsinzest i smeten eller vid servering, eller ha i hackad vit choklad i glass-smeeten.
Saffransglass
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 400 g sötad kondenserad mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 1-2 paket saffran efter smak
Instruktioner
- Vispa grädden till fasta men mjuka toppar, blanda ner den sötade kondenserade mjölken, vaniljsocker och saffranet. Du kan välja att ha i ett eller två paket saffran (0.5 gram styck) beroende på hur stark smak du önskar. Du kan även justera den sötade kondenserade mjölken ifall 400 g känns för sött.
- Häll ner glassen i en form som rymmer 1.5 liter, täck och ställ in i frysen i minst 6 timmar men gärna över natten. Servera med hackad pistage och apelsinzest.
Här kan du se ett klipp på vad du kan göra för trevlig dessert med just saffransglass. Här hittar du fler recept på goda hemmagjorda glassar.