Är det något som uppskattats mycket på mina kanaler så har det ändå varit kladdkakecheesecake. Jag har gjort flers stycken, bland annat denna med smak av kinder och denna med smak av oreo.
Men nu inför jul tänkte jag att det måste finnas en annan twist på den, så då adderade jag pepparkaka som är juligt och även daimen som egentligen är knäck. Bästa av två världar.. eller kanske tre i detta fall? Otroligt gott och jag rekommenderar att du testar den!
*Kladdkaka med daim- och pepparkakscheesecake i glas är en väldigt bra dessert då du själv kan välja portionsstorlekar. Istället för 5-6 större portioner så går det utmärkt att göra 10-12 mindre portioner.
Kladdkaka med daim- och pepparkakscheesecake
Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Daim- och pepparkakscheesecake
- 300 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
- 2.5 dl vispgrädde
- 10 pepparkakor
- 1 dubbeldaim 56 g
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader
- Börja med att baka kladdkakan dagen innan eller använd en färdig om du behöver spara tid. Smält smöret och lägg det i en skål. Tillsätt strösocker, ägg och blanda runt. Ha därefter i de torra ingredienserna och rör runt tills det precis blivit till en smet. Häll ner i en springform (24 cm) med bakplåtspapper under och låt stå i ugnen i cirka 20 min. Låt svalna helt i kylskåpet.
Daim- och pepparkakscheesecake
- Vispa grädden till hårda toppar, finhacka daimen och pepparkakorna.
- Vispa färskost och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt försiktigt i florsocker, blanda inte för mycket här. Vänd ner den vispade grädden och tillsätt daimen och pepparkakan.
- Hacka kladdkakan den och fördela i 5-6 glas* (se anteckning ovan). Spritsa i cheesecaken och toppa med tex lingon eller hallon och en pepparkaka.