Högtider och helger närmar sig, bland annat nyår! Det finns massa gott man kan äta då, t.ex min räkdipp med löjrom och västerbottensost! Funkar super till chips, crostini eller kex. Jag ställer fram alla tre alternativ så får man välja själv.
Inget är så festligt så ett fat med räkdipp med löjrom och västerbottensost!
Räkdipp med löjrom och västerbottensost
Ingredienser
- 3 dl creme fraiches
- 150 g färskost
- 150 g västerbottensost
- citron
- svartpeppar
Toppa med
- 240 g handskalade räkor (detta är den avrunna vikten, dvs utan vätskan. Burken väger 500 g)
- gräslök
- rödlök
- dill
- löjrom, stenbitsrom eller tångcaviar
- citronskivor
Instruktioner
- Blanda creme fraiche, färskost och västerbottensost i en skål. Smaka av med saft från citron och svartpeppar. Bre över ett fat.
- Toppa med räkor, hackad gräslök, hackad rödlök, hackad dil och fördela löjrom/tångcaviar. Servera med chips, crostini eller kex!
Om du älskar dipp så kanske du kommer älska en dipp med karamelliserad lök!
Sååå gott!!