Våfflad potatisbulle med parmesankräm, räkor och löjrom

Dessa gör du hur snabbt och enkelt som helst och det blir så otroligt gott! För ett tag sedan såg jag Filip göra våfflad potatisbulle på tiktok och har inte kunnat sluta tänka på de sen dess. Så det här är ett recept med min egna twist! Fungerar toppen som förrätt eller tilltugg.

Våfflad potatisbulle med parmesankräm, räkor och löjrom är helt sjukt gott och superenkelt!
Våfflad potatisbulle med parmesankräm, räkor och löjrom

Våfflad potatisbulle med parmesankräm, räkor och löjrom

Ingredienser

  • 8 potatisbullar
  • 1 dl creme fraiches
  • 1 dl parmesan
  • 1/2 vitlöksklyfta smaka av

Toppa med

  • handskalade räkor
  • rödlök
  • gräslök
  • dill
  • löjrom
  • citronskivor

Instruktioner

  • Börja med att våffla potatisbullen på högsta värme. Fungerar toppen att ta den direkt ut ur frysen. Pressa den successivt platt så att den tillslut blir riktigt krispig. Detta tar ett par minuter. Ingen smör eller olja behövs! Låt potatisbullen svalna helt.
  • Blanda creme fraiche, riven parmesan och smaka av med riven vitlök och salt. Bre ut på varje potatisbulle och toppa sedan med räkor, rödlök, gräslök, dill, löjrom och dekorera med citronskivor. Klart!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Tobbe Larsson
Tobbe Larsson
11 månader sedan

Du skriver potatisbullar, vad är det,? Stekt potatismos eller,

Saher
Saher
Reply to  Tobbe Larsson
11 månader sedan

Man kan köpa frysta Felix potatisbullar från ICA

LINDA
LINDA
Reply to  Saher
10 månader sedan

Potatisburgare

Saher
Saher
11 månader sedan

Vad kan man ersätta räkorna med?

LINDA
LINDA
Reply to  Saher
10 månader sedan

Beror på vad man tycker om! Krabba kräftstjärtar hummer etc

Carina Karlsson
Carina Karlsson
11 månader sedan

Låter underbart gott

Christina
Christina
10 månader sedan

Hej
tror du att det går att förbereda våfflingen dagen innan till en buffé eller blir det trista?

Christina
Christina
10 månader sedan

Kan man göra våfflingen 1 dag tidigare till en buffé o bara pynta dem samma dag?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x