Krispig kycklingmacka med parmesan och champinjoner

Förutom att det är en umamibomb i mitten av brödet så är det vitlöksbröd utanpå. Allt blir så mycket godare med vitlökssmör! I said what I said. Det här är en krämig macka som är ostig och krispig.

Krispig kycklingmacka med parmesan och champinjoner är perfekta till ramadan om man vill ha lite av allt till Iftar!

Ingredienser

  • ca 10-12 formfranska
  • 250 g kyckling filé, lårfilé eller quornfilé
  • 125 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 100 g färskost vitlök och örter
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 dl riven parmesan
  • en liten näve färsk basilika
  • 2 dl riven mozzarella

Kryddor

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk oregano
  • chiliflakes
  • salt/peppar

Panering

  • 1-2 ägg
  • panko
  • 2 msk vetemjöl + 2 msk vatten

vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • finhackad persilja
  • salt

Instruktioner

  • Börja med att torrsteka svampen i en stekpanna. Ta bort champinjonerna ur stekpannan.
  • Stek finhackad gul lök i olivolja och 1 msk smör tills den mjuknat. Fräs finhackad vitlök. Hacka kycklingen i små bitar, lägg i stekpannan och krydda med paprikapulver, oregano och salt/peppar. När kycklingen fått en fin färg kan du ha i champinjonerna. I med färskost, vispgrädde och japansk soja. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Dra bort stekpannan från plattan och rör ner parmesan och finhackad persilja.
  • Skär bort kanterna från formfranskan och rulla den så platt du kan med en kavel. Fyll den med en matsked kycklingröra och toppa med riven ost. Blanda vetemjöl och vatten, lägg det på sidan av brödet för att nypa ihop kanterna med.
  • Vispa ihop ett ägg i en skål och lägg pankon i en tallrik. Doppa brödet först i äggen, sedan i pankon och därefter i airfryern (195 grader i 6-8 min).
  • Blanda smält smör, riven vitlök, finhackad persilja och salt. Pensla på mackan och njut!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x