Hemmagjord pommes som är både krispiga och kryddiga. Servera med chilimajo och tryffelmajo
Krispiga och kryddiga pommes med chilimajo och tryffelmajo
Ingredienser
- 400 gram fast potatis
- 2 dl majsstärkelse
- 1/2 msk paprikapulver
- 1/2 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 2 msk olja
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Skala och hacka potatisen grovt. Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter eller tills potatisarna blivit mjuka
- Häll ur vattnet och lägg potatisen i en bunke. Blanda ner alla kryddor och oljan. Använd en mixer eller elvisp. Gör potatisen så slät som möjligt.
- Blanda i majsstärkelse med en sked eller slickepott.
- Lägg potatisen i en spritspåse eller vanlig påse och klipp ett hål. Kläm ur potatisen och fritera i en kastrull på cirka 170-180 grader. När de blivit gyllene är de färdiga. Salta pommesen med önskad mängd salt!
- Servera med valfri sås. Jag gör egen chilimajo på majonnäs och Sriracha samt tryffelmajo på majonnäs, tryffelolja och salt/peppar.