Så smarrigt med oxfilépasta! Saftig mör oxfilé tillsammans med en krämig och smakrik sås. Det är en perfekt kombo helt enkelt. Om man vill kan man ersätta oxfilén med tex lövbiff eller annat kött som man tycker om. Funkar hur bra som helst det med!
Oxfilépasta är så gott!
Oxfilépasta
Ingredienser
- 400 g pasta tex rigatoni
- 500 g oxfilé eller annat kött, tex lövbiff, ryggbiff
- 4 finhackad vitlöksklyftor
- 2 schalottenlök
- 250 g champinjoner
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 2 msk soja
- 1 dl pastavatten
- 3 dl riven parmesan
- 1/2 dl finhackad gräslök
- 1 dl finhackad persilja
- svartpeppar/salt
Instruktioner
- Koka upp vatten och ha i salt. Koka pastan enligt anvisning (spara 1 dl pastavatten).
- Skär köttet i bitar och krydda med salt och peppar. Stek köttet på medelvärme tills det fått en fin yta. Ställ åt sidan.
- Torrstek hackade champinjoner och finhackad schalottenlök. Tillsätt sedan en klick smör eller olja. Fräs vitlöken och ha sedan i grädden.
- Häll i kalvfond och soja. Lägg tillbaka köttet i såsen och krydda med valfri mängd svartpeppar. Ha i pastavatten och låt sjuda i 5 minuter.
- Häll ner pastan i såsen. Tillsätt gräslök, persilja och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör runt pastan tills den blir krämig. Servera med parmesan och njut!
Om du vill ha fler förslag på pasta så rekommenderar jag min tortellinipasta som görs under 15 minuter!