Pepparkaksblondie med biscoff

bland vill man bara baka något snabbt, enkelt och gott. Den här pepparkaksblondien är precis det. Jag körde på färdig pepparkaksdeg och lyfte den till en ny nivå med en krämig (köpt) biscoffspread. Sen toppade jag den med krossade pepparkakor och stora bitar vit choklad. Resultatet blev en seg, mjuk och julig blondie med både crunch och krämighet i varje tugga. Den blev sjukt god!

Det bästa är att receptet är så enkelt att du knappt behöver skål. Biscoffspread hittar du i din närmsta mataffär. Den brukar oftast stå vid sylten eller andra spreads (tex nutella).

Pepparkaksblondie med biscoff kräver bara ett fåtal ingredienser. Perfekta fikat till alla mysiga dagar under december!
Pepparkaksblondie

Pepparkaksblondie med biscoff

Ingredienser

  • 500 g pepparkaksdeg
  • 2 dl biscoffspread + mer att toppa med
  • 1 dl hackad vit choklad
  • pepparkakor att toppa med
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Dela upp pepparkaksdegen i två och platta till ena halva delen i en 20×20 form med bakplåtspapper under. Bre på biscoffspread och toppa med mer pepparkaksdeg. Platta till något och toppa med krossade pepparkakor och vit choklad.
  • Skjutsa in i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin yta. Jag försöker att inte grädda den för länge för att få den seg och god.
  • Ringla på biscoffspread (mikra det i 30 sekunder om du vill ha den flytande) på toppen och strö på flingsalt. Servera varm eller låt den svalna. Ät med glass om du vill!

Om du gillar att baka med färdig pepparkaksdeg så borde du baka dessa dumlepepparkakor!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x