Tips! Om pärlorna förlorar formen vid kokning eller saknar tuggmotstånd så har man inte knådat i tillräckligt med tapiokamjöl i degen. Se till att knåda ordentligt och att degen inte är överdrivet kladdig när det ska börja rullas till pärlor är degen för kladdig så ska man ha i mer tapiokamjöl! Njut av en riktigt härlig och god chokladboba.
Vill du göra egna tapiokapärlor så kan du spana in här – Tapiokapärlor
Chokladboba med oreo milkshake
Ingredienser
Ingredienser till boban
- ½ dl vatten
- 2 msk kakao
- 4 msk socker
- 1,5 dl tapiokamjöl (se tips ovan)
- Majsstärkelse att pudra pärlorna med, går att skippa
Ingredienser till en oreo milkshake
- 4 dl vaniljglass
- 8 st oreos
- 1 dl mjölk
- 1 msk vaniljsocker
Att garnera med
- Nutella
- Vispgrädde
- Chokladsås alt. mer nutella
Instruktioner
- Blanda kakao, socker och vatten i en skål. Tillsätt 2 msk av tapiokamjölet. Blanda och ställ in i mikron. Låt det mikras i en minut, ta ut var 15e sekund och rör om. Fortsätt denna process tills det blir kladdigt. Låt svalna.
- Tillsätt sedan resterande tapiokamjöl och knåda ihop degen. Är degen för kladdig så ska man tillsätta mer tapiokamjöl. Degen ska vara kompakt och inte superkladdig. Rulla ihop till små pärlor och blanda i majsstärkelse, sila av pärlorna så det inte är för mycket majsstärkelse på. Det går också bra att skippa denna bit och doppa pärlorna i lite tapiokamjöl.
- Koka pärlorna på medelhög värme. Rör om så att pärlorna inte fastnar i botten. Lägg på ett lock när pärlorna flyter upp till ytan. Låt koka i 20 minuter. Ställ kastrullen åt sidan med lock på och låt stå ytterligare 20 minuter. Häll ut vattnet och låt pärlorna ligga i kallt vatten i cirka 1 min. Ta ut pärlorna. Inget måste men det går bra att blanda pärlorna med chokladsås.
Oreo milkshake
- Mixa alla ingredienser i en blender, smaka av! Klart 😍