Brookie är en brownie och cookie i ett. I det här fallet har jag kört på en kladdkaka i botten och själva cookien på toppen. I mitt andra recept får man mer av en cookie dough och kladdkaka i ett. Också väldigt god!
Brookie fast med kladdkaka
Ingredienser
Kladdkakan
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
Cookie
- 75 g smör
- 1 ägg
- 1 dl farinsocker
- 1/2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 150 g mjölkchoklad
Instruktioner
Kladdkaka
- Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Tips! Sikta ner vetemjöl och kakao för en klumpfri smet.
Cookie
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt farinsocker, strösocker och ägg. Blanda allt till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och ha i den hackade chokladen. Undvik att röra degen alldeles för mycket.
Ihopsättning
- Lägg ner kladdkakesmeten i en fodrad form på cirka 23 cm. Toppa med cookiedegen och skjutsa sedan in i ugnen i cirka 20-25 min. Den ska fortfarande dallra i mitten när den är färdig. Låt svalna, täck med folie och ställ in i kylen över natten. Servera den dagen efter med en skopa glass! Har du inte tålamod så räcker ett par timmar i kylen.
Jag har en fråga kan man använda osaltat smör, eller margarin
Absolut!