Om du inte är en sann chokladälskare kan du scrolla vidare, för den här kakan är till dig som älskar choklad. Kakan är seg, mjuk och riktigt god. Dessutom krämig på insidan! Den påminner om en kladdkaka som fått barn med en cheesecake, typ.
Tips! Låt dina chocolate cheesecake cookie stå förslutna i kylen så blir de sega och cheesecaken blir mer fast. Det blir ännu godare, jag lovar!
Chocolate cheesecake cookie
Ingredienser
Cheesecakefyllning
- 130 g färskost
- 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Chocolate cookie
- 125 g rumstempererat smör använd en osthyvel så går det snabbare
- 1 dl strösockeer
- 2 dl ljust muscovadorörsocker
- 1 ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 200 g valfri choklad jag gillar 44% procent kakao
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen. Rör runt så lite som möjligt för så fort du blandat lite för länge så blir fyllningen rinning. Några varv med sleven räcker gott och väl, bara tills allt precis blandats samman.
- Använd två små skedar och skopa upp 13 st cheesecakeklickar på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen dagen innan eller minst 1 timme innan bakning.
Cookies
- Blanda rumstempererat smör med strösocker och ljus muscovadorörsocker i en skål. Om smöret inte fått mjukna i lugn och ro så får du till ett redigt armpass. Knäck i ett ägg och fortsätt röra runt.
- Sikta ner alla torra ingredienser och blanda, men vänta med att blanda helt. Hacka chokladen i stora bitar och häll ner i kakdegen (spara några bitar att toppa med innan de går in i ugnen). Nu kan du röra runt det tills det blivit en jämn deg, men inte för mycket, annars blir det till bröd (typ).
- Ställ in kakdegen täckt i kylen i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (under- och övervärme, ej varmluft). Ta ut kakdegen och skopa upp 13 stycken bollar, fyll de med en fryst cheesecakeklick och rulla den rund. Ställ de på en plåt med bakplåtspapper, toppa med chokladbitar och skjutsa in i ugnen i cirka 12-15 minuter.
- När kakan är färdig kan du använda något runt att snurra kakorna i så att formen blir rund och finare. Gör detta med de fortfarande är varma. Låt stå tills de svalnat något och flytta sedan till ett bakgaller. Servera! Jag föredrar mina efter att de stått förslutna i kylen.